Pàgines

Bata

Bata
A partir del dilluns 19 d'octubre els alumnes hauran de portar la bata. Aquesta es guardarà en el respatller de la cadira.

Plàstica cinquè 20/04/2020

Hola nois i noies!

Aquesta setmana us proposem fer lletres capitulars. I, us peguntareu... què és això?

Les lletres capitulars és tota lletra que és d'una mida bastant superior al de les lletres minúscules i majúscules que l'acompanyen. A més, són les que trobem al començament d'una obra, un paràgraf, un capítol o una columna. És a dir, és la lletra més destacada i, la realització d'aquesta inicial, es va convertir en un art.

La primera civilització en utilitzar-les van ser els romans. A partir de llavors, l'ús, l'estil i la creació de capitulars s'ha anat perfeccionant i adaptant a cada època.

La realització de les capitulars més artístiques, acolorides i ricament adornades es donen en l'època medieval, en què la capitular adquireix una grandíssima importància.

A continuació, us deixem un link on trobareu alguns exemples. Cadascú de vosaltres ha de fer la inicial del seu nom en aquest format de lletra capitular. Heu de tenir moltíssima imaginació i deixar anar la vostra creativitat! Si no teniu prou amb aquests exemples, sempre podeu buscar a través de google com fem a informàtica.

https://drive.google.com/file/d/1xo7sRQZ78Ue21pSNha6V7BCMMtjfkiG9/view?usp=sharing

Endanvant! Esperem les vostres lletres tan maques que segur que feu! 
(ens les podeu fer arribar per correu)